Seminar za senzorsko ocjenjivanje djevičanskog maslinovog ulja

početak o institutu djelatnici projekti usluge događanja
   



Na Institutu je od 06 do 09 svibnja 2008 održan treći po redu seminar za senzorsko ocjenjivanje maslinovog ulja na kojem je sudjelovalo 28 polaznika koji su nakon početna dva seminara prošli sustav selekcije kandidata prema tri negativna svojstva - užeglo, octikavo, upaljeno i pozitivnog svojstva gorčine.

Generalna ocjena predavača bila je više nego zadovoljavajuća. Predavači su u svojim komentarima istakli da su svi sudionici pokazali jako dobre rezultate. Također su i sami polaznici izrazili svoje zadovoljstvo sa znanjem i velikim iskustvom panel voditeljice iz Milana koja je staloženo obrazlagala i educirala buduće paneliste.

Predstavnica IOC-a gđa. Catarina Bairrao Balula istaknula je kako će dvije osobe biti odabrane za pohađanje seminara za voditelja panel-skupine u IOC, u Madridu.

Nakon što dr. Camarati analizira sve rezultate ona će ih dostaviti IOC-u i Institutu koji će obavijestiti sve polaznike. Catarina Bairrao Balula se zahvalila Mirelli Žanetić, osoblju Instituta koje je pomagalo u organizaciji ovog seminara i posebno dr. Slavku Perici koji je u stalnim kontaktima sa IOC-om učinio sve da dođe do formiranja panela i da se time podigne kvaliteta rada u senzorici a samim time i kvaliteta samog maslinovog ulja.

Dr. Perica je u svom obraćanju čestitao svim polaznicima što su došli do ove faze edukacije. Istaknuo je kako postoji potreba za dodatnim panelima koji će još dodatno unaprijediti sektor maslinarstva a za očekivati je kako će mnogi od polaznika uzeti učešća u radu tih budućih panela. Posebno se zahvalio IOC-u za pomoć u organizaciji ovog seminara kao i na sredstvima koja su izdvojena za edukaciju budućih kušača.

(preneseno sa 7maslina.net)

 



sva prava pridržana ©2004-2022 Institut za jadranske kulture i melioraciju krša naslovnica     mail    vrh english version