Stručne usluge institutskih laboratorija
početak o institutu djelatnici projekti usluge događanja


Enološki laboratorij

Laboratorij za pedologiju i ishranu bilja

Laboratorij za preradu voća i povrćaUsluge institutskih laboratorija

Enološki laboratorij

Fizikalno-kemijske analize za stavljanje vina u promet

Rješenjem Ministarstva poljoprivrede, Klasa: UP/I-320-14/14-01/341, Enološki laboratorij Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša ovlašten je za provođenje fizikalno-kemijske analize za stavljanje u promet mošta, vina i drugih proizvoda od grožđa i vina te svih kategorija voćnih vina kao i vinskog i voćnog octa.

Sukladno proceduri za stavljanje u promet vina i drugih proizvoda od grožđa i vina, opisanoj na internetskim stranicama Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, proizvođač Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo podnosi potrebnu dokumentaciju.

Po primitku Zahtjeva od strane Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo proizvođača se obavještava da u roku od 7 dana dostavi uzorak  u prijemni ured Enološkog laboratorija (soba 313) Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša.

Za stavljanje u promet vina, dostavljaju se 4 staklene boce od 0.75 L ili 1 L začepljene plutenim ili krunskim čepom. Za stavljanje u promet octa dostavljaju se 3 boce od 0,75 ili 1 L.

Navedenu uslugu proizvođač plaća Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo,  Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, procedure stavljanja u promet vina i drugih proizvoda od grožđa i vina.

 

   

sva prava pridržana ©2004-2018 Institut za jadranske kulture i melioraciju krša naslovnica     mail    vrh english version