Enološki laboratorij Fizikalno-kemijske
analize za stavljanje vina na tržište
Enološki
laboratorij Instituta za jadranske kulture i melioraciju
krša ovlašten je za provođenje fizikalno-kemijske analize
za stavljanje na tržište mošta, vina i drugih proizvoda
od grožđa i vina, voćnih vina kao i vinskog i voćnog octa
temeljem potvrde o stručnoj i tehničkoj osposobljenosti
sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025 i ovlaštenju od strane
Ministarstva poljoprivrede.
Zahtjev
za stavljanje na tržište podnosi se Hrvatskoj agenciji za
poljoprivredu i hranu, Centru za vinogradarstvo, vinarstvo
i uljarstvo, sukladno zakonskoj proceduri.
Proizvođač
se obavještava o zaprimanju zahtjeva u Institut za jadranske
kulture i melioraciju krša.
Uzorak
se treba dostaviti u prijemni ured Enološkog laboratorija
(soba 313) u roku od 7 dana od zaprimanja zahtjeva.
Za
stavljanje na tržište vina, dostavljaju se 4 staklene boce
uzorka od 0,75 L ili 1 L začepljene plutenim ili
krunskim čepom. Za stavljanje na tržište octa dostavljaju
se 3 boce uzorka od 0,75 ili 1 L.
|