Stručne usluge institutskih laboratorija
početak o institutu djelatnici projekti usluge događanja


Enološki laboratorij

Laboratorij za pedologiju i ishranu bilja

Laboratorij za preradu voća i povrća



Usluge institutskih laboratorija





Enološki laboratorij

Fizikalno-kemijske analize za stavljanje vina u promet

Enološki laboratorij Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša ovlašten je za provođenje fizikalno-kemijske analize za stavljanje u promet mošta, vina i drugih proizvoda od grožđa i vina, voćnih vina kao i vinskog i voćnog octa temeljem potvrde o stručnoj i tehničkoj osposobljenosti sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025 i ovlaštenju od strane Ministarstva poljoprivrede.

Zahtjev za stavljanje u promet podnosi se Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu, Centru za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo, sukladno zakonskoj proceduri.

Proizvođač se obavještava o zaprimanju zahtjeva u Institut za jadranske kulture i melioraciju krša.

Uzorak se treba dostaviti u prijemni ured Enološkog laboratorija (soba 313) u roku od 7 dana od zaprimanja zahtjeva.

Za stavljanje u promet vina, dostavljaju se 4 staklene boce uzorka od 0,75 L ili 1 L začepljene plutenim ili krunskim čepom. Za stavljanje u promet octa dostavljaju se 3 boce uzorka od 0,75 ili 1 L.

 

   

sva prava pridržana ©2004-2018 Institut za jadranske kulture i melioraciju krša naslovnica     mail    vrh english version