Stručno znanstveni skup
početak o institutu djelatnici projekti usluge događanja
   

Stručno znanstveni skup

Gospodarske mogućnosti Zagore i oblici njihova optimalnog iskorištavanja

Lećevica - Muć - Split, 23. i 24. travnja 2015.

Uz Kulturni sabor Zagore i suradnju s općinama Muć i Lećevica, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša bio je organizator skupa "Gospodarske mogućnosti Zagore i oblici njihova optimalnog iskorištavanja".

Istraživački i stručni rad Instituta često je vezan za poljoprivrednu i šumarstvo zagorskog dijela Dalmacije. Te aktivnosti prati potpora znanstvenih zaklada, resornih ministarstva, jedinica lokalne i regionalne samouprave, zadruga i udruga te pojedinaca – poljoprivrednika i zaljubljenika u poljoprivredu Zagore.

Institut je na Skupu predstavljen s devet referata s temama iz agrobiznisa, voćarstava (maslina, bajam, jabuka, trešnja), vinogradarstva, aromatičnog i ljekovitog bilja, povrćarstva i mljekarstva. Pri tome je namjera Instituta bila da rezultati izlaganja budu ne samo zanimljivi slušateljima, već i prepoznati od strane različitih subjekata, kao sastavnice koje je moguće ugraditi u gospodarske planove razvoja Zagore.




sva prava pridržana ©2004-2022 Institut za jadranske kulture i melioraciju krša naslovnica     mail    vrh english version