Nagrade i priznanja
početak o institutu djelatnici projekti usluge događanja


Sadašnji djelatnici

Ravnatelji Instituta

Doktorske disertacije

Magistarski radovi

Nagrade i priznanja

Prijašnji djelatnici
Inž. Anaklet Gazzari je prigodom natjecaja "Association de Olivareros de Espania'' 1925. godine za prikazani rad o analizi maslinova ulja dobio posebnu nagradu. Za modalitet aparature za određivanje alkohola i hlapivih kiselina u vinu inž. Gazzari je na Jadranskoj izložbi 1925. godine dobio nagradu sa zlatnom kolajnom i diplomom. Nekoliko godina kasnije inž. Anaklet Gazzari je modificirao Bertvandovu metodu za određivanje šećera u mokraći i prilagodio je za analizu šećera u vinu, a zatim je izradio principe novih metoda za određivanje šećera i saharina u vinu.
Entomolog Petar Novak je 1930. godine odlikovan ordenom za dostignuća iz područja entomologije. Istom autoru za požrtvovan rad i obol u razvoju entomološke znanosti, Skupština općine Split je (1968. godine) dodijelila "Nagradu za životno djelo".
Odjel za zaštitu bilja dobio je "Diplomu" kao priznanje za znanstveno istraživački rad, a 1974. godine prigodom 80-te godišnjice Instituta, "Nagradu grada Splita".
"Zlatnu plaketu grada Splita" Institut je dobio prigodom osamdeset godina rada, 1974. godine.
Godišnje nagrade za znanstveni rad "Slobodna Dalmacija" dobili su:
- Dr. Aleksandar Vlašić za monografiju "Morfološki, citološki i fiziološki sterilitet sorti masline" - 1980. godine;
- Dr. Petar Maleš za monografiju "Plavac" - 1981. godine;
- Inž. Ante Jelavić za monografiju "Priroda krša i krških polja" - 1982. godine.
Mr. Slavko Perica dobio je 1992. godine prvu nagradu od "Associazione culturale per la valorizzazione dell'olivo - Ennio Andreucci" Castellare di Pescia, Italija, za znanstveni rad "Utjecaj ljetne primjene dušika i kalija na rast izboja, razvoj ploda, kemijski sastav lista i ploda i cvjetanje masline sorte Manzanillo".
 
sva prava pridržana ©2004-2022 Institut za jadranske kulture i melioraciju krša naslovnica     mail    vrh english version